Siemens Osakeyhtiö ja Lempäälän Energia Oy yhteistyöhön

Lehdistötiedote - Siemens Osakeyhtiö


Siemens Osakeyhtiö ja Lempäälän Energia Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen älykkään hajautetun energiantuotantoprojektin suunnittelusta Lempäälän Marjamäkeen. Projekti alkaa suunnitteluosuudella, joka sisältää älykkään verkon automaatiojärjestelmän ja projektin eri osien yksityiskohtaisen suunnittelun.

Järjestelmään käytetään uusinta teknologiaa. Projektin tavoitteena on kustannustehokas energiajärjestelmä, joka on ympäristöystävällinen ja takaa samalla sähkönjakeluvarmuuden.

- Tavoitteemme on luoda energiayhteisö, joka tuottaa uusiutuvaa energiaa hajautetusti. Se tarkoittaa, että energiayhteisön huoltovarmuus ja toimivuus taataan kaikkina ajankohtina hyödyntämällä muun muassa kaasumaisia energialähteitä. Automaatiolla on tärkeä rooli energiayhteisössä, sillä se takaa järjestelmän toimivuuden, sanoo Lempäälän Energia Oy:n toimitusjohtaja Toni Laakso.

Näkyvin osa energiajärjestelmää ovat kaksi aurinkopaneelikenttää, joissa on yhteensä 15 000 paneelia. Neljän megawatin aurinkopaneelikenttien vuosittainen sähköntuotto on 3 600 MWh. Jos energiaa tuotetaan enemmän kuin alueella kulutetaan, ylijäämä voidaan tarjota Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridille. Lempäälän Energia Oy:n sähkökäytönjohtaja Joni Rintala korostaa, että aurinkopaneelikentät ovat vain osa Marjamäkeen rakennettavaa järjestelmäkokonaisuutta.

- Hankkeessa rakennettavaan uudenlaiseen energiajärjestelmään sisältyy myös kaasumoottoreita, polttokennoja ja akusto, jolla turvataan muun muassa aurinkopaneelikentän hetkelliset tehomuutokset. Energiayhteisön tuotantolaitoksissa hyödynnetään sähkön ja lämmön yhteistuotantoa ja näin saadaan laitosten hyötysuhde maksimoitua, sanoo Rintala.

- On hienoa olla mukana tässä ainutlaatuisessa projektissa, sillä vastaavanlaista toteutusta ei ole muualla Pohjois-Euroopassa tehty. Tämä on ensimmäinen näin laajan mittakaavan toteutus, joka varmasti kiinnostaa myös Euroopassa ja maailmalla. Lisäksi se avaa mahdollisuuden suomalaisen osaamisen viemiseksi muihin hankkeisiin, kertoo Siemensin Energia-divisioonan johtaja Jussi Mäntynen.

Projekti alkaa järjestelmäsuunnittelusta, ja ensimmäiset toimitukset ajoittuvat vielä tämän vuoden lopulle.

 

Lisätietoja:
Jussi Mäntynen
Siemens Osakeyhtiö
Divisioonajohtaja, Energia
p. +358 50 3841504, jussi.mantynen@siemens.com


Siemens Suomessa
Siemens toimittaa ratkaisuja, palveluita ja tuotteita kestävään energiantuotantoon, älykkääseen sähköverkkoon, tehokkaaseen liikenteeseen sekä kilpailukykyiseen teollisuuteen. Yhtiön tulevaisuuden menestys perustuu sähköistykseen, automaatioon ja digitalisaatioon. Suomessa toimivia Siemens-yhtiöitä ovat Siemens Osakeyhtiö, Siemens Healthcare Oy, Siemens AB Filial i Finland ja Siemens Financial Services. Siemens Osakeyhtiöllä on aluekonttorit myös Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Siemensin Osakeyhtiön liikevaihto Suomessa ja Baltiassa on noin 215 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 535. Siemens AG:n liikevaihto on 80 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 350 000. Siemens toimii 200 maassa.

            Kuvassa vasemmalta oikealle: Mari Halava (Siemens), Jussi Mäntynen (Siemens), Toni Laakso (Lempäälän Energia), Saana Raatikainen (Lempäälän Energia)

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStageTeknologia & Design © online.fi