Lempäälän Energia ja Siemens allekirjoittivat sopimuksen toimituksista LEMENE-hankkeeseen

Lehdistötiedote 7.2.2018

 

Siemens ja Lempäälän Energia rakentavat älykästä ja energiaomavaraista toimintaympäristöä. Lempäälän energiayhteisö -hanke on työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihanke.


Lempäälän Energia Oy on tehnyt sopimuksen Siemens Osakeyhtiön kanssa älykkään keskijänniteverkon, verkon automaatiojärjestelmän sekä sähkövaraston toimittamisesta Marjamäkeen.


Lempäälän Energia toteuttaa Marjamäen pienteollisuusalueelle, valtatie kolmen varteen Tampereen läheisyyteen, omavaraisen älykkään energiajärjestelmän. Uudessa toimintamallissa teollisuusalueelle tulevat toimijat voivat liittyä hajautettuun energiajärjestelmään ja myös osallistua aktiivisesti sähkömarkkinoille. Älykkäällä järjestelmällä on kyky osallistua joustavasti eri markkinoille, ja tarvittaessa energiajärjestelmä pystyy myös itsenäiseen saareketoimintaan irtautumalla valtakunnan verkosta.


- Hankkeella taataan sähkötehon riittävyys ympäri vuoden muun muassa uusiutuvia energialähteitä hyödyntäen. Mikä hienointa, nyt yritysyhteistyömme syvenee entisestään. Marjamäessä yrityksille on tarjolla täysin uusi, ympäristön ehdoilla toimiva älykäs toimintaympäristö, kertoo Lempäälän Energia Oy:n toimitusjohtaja Toni Laakso.

- Tämä on ainutlaatuinen toteutus maailmassa näin laajassa mittakaavassa. Toteutuksessa käytetään uusimpia teknologiaratkaisuja tasapainottamaan ja varmistamaan alueen energiantuotantoa, lisää Siemensin Energia-divisioonan johtaja Jussi Mäntynen.

 

Lisätietoja:
Jussi Mäntynen
Siemens Osakeyhtiö
Divisioonajohtaja, Energia
p. +358 50 469 7707, jussi.mantynen@siemens.com

 

Siemens Suomessa
Siemens toimittaa ratkaisuja, palveluita ja tuotteita kestävään energiantuotantoon, älykkääseen sähköverkkoon, tehokkaaseen liikenteeseen sekä kilpailukykyiseen teollisuuteen. Yhtiön tulevaisuuden menestys perustuu sähköistykseen, automaatioon ja digitalisaatioon. Suomessa toimivia Siemens-yhtiöitä ovat Siemens Osakeyhtiö, Siemens Healthcare Oy, Siemens AB Filial i Finland ja Siemens Financial Services. Siemens Osakeyhtiöllä on aluekonttorit myös Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Siemensin Osakeyhtiön liikevaihto Suomessa ja Baltiassa on noin 215 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 535. Siemens AG:n liikevaihto on 80 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 350 000. Siemens toimii 200 maassa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Mari Halava (Siemens), Jussi Mäntynen (Siemens), Toni Laakso (Lempäälän Energia), Saana Raatikainen (Lempäälän Energia)

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStageTeknologia & Design © online.fi