Merus Power toimittaa energiavaraston Lempäälän Energian LEMENE-hankkeeseen

Lehdistötiedote 4.6.2018

 

Merus Power ja Lempäälän Energia Oy ovat tehneet sopimuksen energiavaraston toimittamisesta työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihankkeeseen Lempäälään.


LEMENE-hanke on Marjamäen alueelle rakennettava älykäs ja energiaomavarainen teollisuusalue, jonka toimintaympäristössä hyödynnetään uusiutuvia energialähteitä ja viimeisimpiä alan teknologioita. Energiavarasto toimii keskeisenä osana LEMENE-järjestelmää sähkön laadun ja saatavuuden varmistamisessa sekä kantaverkon toimintaa ja taajuutta tukevana reservinä.


Toimitussopimukseen kuuluu MERUS ESS 1,6 MW:n energiavarasto
, joka on suomalaista tehoelektroniikan ja ohjausjärjestelmäteknologian huippua. Energiavarastojärjestelmän verkkolaitteet ja ohjelmistot suunnitellaan ja valmistetaan Merus Powerin tehtaalla Nokialla, ja energiavarasto toimitetaan kokonaistoimituksena Lempäälään. Merus Powerin toimittaman energiavarastojärjestelmän erityispiirteenä ovat sen sähkön laatua parantavat toiminnallisuudet, joita voidaan hyödyntää jatkuva-aikaisesti energian varastoinnista ja purkamisesta riippumatta.


LEMENE-hanke keskittyy uusiutuvaan energiantuotantoon, energian varastointiin ja älykkääseen ohjaamiseen. Merus Powerin teknologia mahdollistaa muun muassa polttokennojen kytkemisen suoraan energiajärjestelmän muodostamaan mikroverkkoon ja helpottaa uusiutuvan energian käyttöä ja liittämistä verkkoon. Energiavarastolla on keskeinen rooli LEMENEn energiaomavaraisuuden toteutusmallissa.


”Merus Powerin järjestelmäkokonaisuus vakuutti meidät. Paras tekijä valittiin toteuttajaksi. Odotamme innolla yhteistyötä ja rakentamisen aloittamista, sanoo Lempäälän Energia Oy:n sähkökäytönjohtaja ja LEMENE-hankkeen johtaja Joni Rintala.


”LEMENE-projekti ja yhteistyö Lempäälän Energian kanssa tarjoaa Merus Powerille ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa megawattiluokan energiavarasto edistykselliseen, uusiutuvaa energiaa tukevaan järjestelmään. Tämä tarjoaa yhtiölle maailmanluokan referenssin ja tukee vahvasti Merus Powerin kansainvälistä kasvua energiavarastomarkkinalla”, kertoo myyntijohtaja Aki Leinonen

 


 

Merus Power Dynamics Oy
Lisätietoja: Kari Tuomala, Toimitusjohtaja Merus Power Dynamics Oy, puh. 040 541 1256, kari.tuomala (at) meruspower.fi

Merus Power on nopeasti kasvava cleantech-yhtiö, jonka päätuotteet energiavarastoratkaisut , aktiivisuodattimet ja SVC/STATCOM-ratkaisut säästävät energiaa, lisäävät uusiutuvan energian käyttöä, parantavat sähkön laatua ja prosessien tuottavuutta. Osakkeenomistajina ovat yksityihenkilöt ja sijoitusrahastot VNT Management ja Inventure Ky. www.meruspower.com

 

Lempäälän Energia Oy
Lisätietoja: Joni Rintala, LEMENE-hankkeen johtaja, joni.rintala (at) lempaalanenergia.fi

Lempäälän Energia Oy on Lempäälän Lämpö Oy:n täysin omistama tytäryhtiö ja toimii sen tuotantoyhtiönä tuottaen kaukolämpöä käyttämällä polttoaineena erilaisia kiinteitä polttoaineita, kuten turvetta, haketta ja sahanpurua. Lempäälän Energia Oy:llä on kaksi käynnissä olevaa hanketta, joille on myönnetty työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tukea. Hankkeiden tarkoituksena on lisätä uusiutuvan energian tuotantoa ja käyttöä. Toinen hankkeista on energiateknologian kärkihankkeeksi valittu LEMENE- eli Lempäälän energiayhteisö -hanke, toisessa rakennetaan Lempäälän Viialantielle uutta lämpölaitosta. www.lempaalanenergia.fi

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStageTeknologia & Design © online.fi