SUOMEN EDISTYKSELLISIN AURINKOENERGIAJÄRJESTELMÄ LEMPÄÄLÄÄN LEMENE-KÄRKIHANKKEESEEN KIWATTI OY:STÄ

Lehdistötiedote 24.9.2018

Kiwatti

Uusiutuvaan energiaan pohjautuvia energiaratkaisuja yrityksille ja julkisiin kohteisiin toimittava, suomalainen energia-alan yritys Kiwatti Oy on valittu Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-hankkeen aurinkoenergiajärjestelmän ensimmäisen vaiheen energiatoimittajaksi. 7300 aurinkopaneeliin perustuvassa järjestelmässä hyödynnetään alan uusinta teknologiaa.

 

Työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihankkeeksi nimetyssä LEMENE-hankkeessa rakennetaan Lempäälään, kauppakeskus Ideaparkin pohjoispuolelle älykäs ja energiaomavarainen mikroverkko, jolla turvataan itsenäisesti koko alueen tarvitseman energian saanti.

Kiwatti Oy toimittaa hankkeeseen 7300 aurinkopaneelin järjestelmän, joka tuottaa kaikkiaan 2 MW puhdasta aurinkoenergiaa Lempäälän omavaraiseen verkkoon. Ensimmäiset aurinkopaneelit otetaan käyttöön jo tämän vuoden puolella. Koko hanke valmistuu vuonna 2019.

Avaimet käteen -periaatteella toimitettavassa energiaratkaisussa hyödynnetään alan uusinta teknologiaa maailman johtavilta valmistajilta. Paneelit tulevat TrinaSolarilta, jonka 1500 V paneelit tuovat enemmän säästöä perinteisiin 1000 V jännitteisiin perustuviin järjestelmiin verrattuna. Sähkön muuntamiseen tarvittavat invertterit tulevat ABB:ltä, jonka PVS980/1500V -mallin keskusinvertterit otetaan nyt käyttöön ensimmäistä kertaa Suomessa. Sähkötyöt ja verkkoasennukset suorittaa pirkkalalainen Avitor Sähkö Oy.

Projektijohtaja Pasi Vuorio on hankkeesta innoissaan. ”Lempäälän Energian hanke on innovatiivinen, ja me saamme olla toteuttamassa siihen Suomen moderneimman aurinkoenergiajärjestelmän.” Uusiutuvan energian kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja Kiwatin kasvuodotukset tälle vuodelle ovat peräti 1000 prosenttia. Mukana hankkeessa on myös yrityksen hallituksen puheenjohtajana toimiva, muun muassa Leijonan luola -tv-ohjelmasta tuttu Miika Toivonen.

Hallituksen kärkihankkeen kokonaistavoitteena on muun muassa lisätä päästöttömän, uusiutuvan energian käyttöä niin, että 2020-luvulla uusiutuvan energian osuus on jo yli 50 prosenttia ja energian omavaraisuus yli 55 prosenttia.


Lisätietoja: 
Kiwatti Oy, projektijohtaja Pasi Vuorio, +358 20 710 9360, pasi.vuorio(at)kiwatti.fi

 


 

Kiwatti Oy on uusiutuvien energiapalvelujen toimittaja. Toteutamme joustavia energiaratkaisuja uusiutuvan energian tuotantoon ja varastointiin. Myymme ja asennamme eri alihankkijoidemme kautta tuuli-, aurinko- ja hybridienergialla toimivia avaimet käteen -järjestelmiä yrityksille ja yksityisille. Kohteitamme ovat muun muassa yrityskiinteistöt, vaativammat teollisuuskohteet, kuten tuuli ja aurinkoenergiakentät ja -puistot, sekä erikoiskohteet, kuten sääasemat sekä teleoperaattoreiden tukiasemat ja mastot. Toimimme valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla, päätoimipaikkamme sijaitsee Vantaalla. Yhtiön liikevaihdon kasvu on tälle vuodelle noin 1000% ja seuraavien vuosien kasvutavoitteet on myös asetettu korkealle.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStageTeknologia & Design © online.fi